En Joomlainstallasjon krever som alle andre programmer å oppdateres inn i mellom.

Flere ganger i året kommer Joomla!® ut med sikkerhets- og forebedringsoppdateringer til Joomla!. Disse må / bør installeres så raskt som mulig etter at de er utgitt for å unngå at ditt nettsted blir "hacket". I selve Joomla finnes det egen oppdateringsfunksjon som man kan benytte. Denne funksjonen vil oppdatere Joomla.

Viktig å merke seg

1. Ta en sikkerhetskopi før du gjør en oppdatering (benytt gjerne Akeeba)
  2. Sjekk at alle "ekstra installerte" funksjoner og mal støtter den nye oppdateringen.
  3. Hvis det er gjort kjernemodifisering i php-filene (som normalt er sterkt frarådet å gjøre) vil disse bli overskrevet i en oppdatering.

Oppdatere selve kjernen til Joomla!®

1. Logg inn på administrasjonssidene
  2. Trykk på menyen "Komponenter"
  3. Trykk deretter på "Oppdatering - Joomla"
  4. Hvis det finnes en oppdatering vil dette vises tydelig og man kan gjennomføre selve oppdateringen.
  5. Når oppdateringen er gjennomført
    1. Trykk på "Tøm hurtiglager"
    2. Logg ut av administrasjonen

Oppdatere komponenter/plugins etc.

1. Logg inn på administrasjonssidene
  2. Trykk på menyen "Utvidelser"
  3. Trykk deretter på "Installer/Administrer"
  4. På venstre side trykker du deretter på "Oppdater"
  5. Finnes det oppdateringen vises disse i en liste.
    1. Sett merke fremfor de(n) du ønsker å oppdatere
    2. Trykk deretter på "Installer"

VIKTIG: Når du har gjennomført oppdateringen av kjernen til Joomla!® og/eller komponenter/plugins etc. er det viktig at du går til brukersiden og sjekker at denne fortsatt er i orden.