Det er noen krav til Joomla som må være oppfylt før man kan installere Joomla på nettstedet.

Det er viktig at nettstedet som du skal installere Joomla på oppfyller disse kravene.

Da Joomla er et publiseringsverktøy laget for å arbeide med hjemmesider krever det at man har et nettsted ute på internett. Joomla må installeres på nettstedet for å kunne fungere. Ønsker man å installere Joomla på din lokale datamaskin må du først installere programvare som kan simulere et nettsted (f.eks. MAMP eller XAMPP). Nettstedet må også tilfredstille følgende krav:

• Støtte for PHP versjon 5.4 eller høyere
  • Støtte for databasemotoren mySQL

php MySQL MAMP XAMPP